La Cambra de Sabadell i la Fundació Impulsa signen un conveni de col·laboració per promoure la igualtat d’oportunitats dels joves

Amb l’objectiu de sensibilitzar i difondre la tasca de la Fundació Impulsa entre les empreses de la demarcació territorial de La Cambra de Sabadell, aquest organisme ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Impulsa per contribuir a potenciar el treball en xarxa pel que fa l’àmbit de la formació professional dels joves de la zona.

Així ho explica el president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs i Vilaregut: “Des de la Fundació veiem clau poder establir sinergies amb el món empresarial i pensem que la signatura d’aquest conveni és una bona manera de teixir aliances i oferir-nos suport mutu, obrint la porta a la possibilitat que més empreses del territori es puguin sumar a la tasca de la Fundació ja sigui fent un donatiu, oferint oportunitats laborals als joves de la Fundació a través de les estades formatives en empreses o aportant persones mentores del món empresarial”, detalla.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Sabadell, Ramon Alberich posa de manifest l’interès de l’ens per col·laborar amb la Fundació Impulsa: “La tasca que porta a terme la Fundació Impulsa, donant l’oportunitat a joves que molt probablement abandonarien els estudis, té una gran rellevància pel que suposa socialment i a nivell empresarial. Des de les entitats i institucions hem de donar tot el suport possible perquè estem parlant del nostre futur econòmic i social”.

Aquest curs 2021 – 22 la Fundació Impulsa beca per primera vegada 21 alumnes a Sabadell. Joves amb compromís i motivació per seguir formant-se que tenen dificultats socioeconòmiques reben la beca Impulsa per tal d’accedir a cicles de Formació Professional (FP) a través d’un acompanyament integral, oferint-los suport en diferents àmbits: econòmic, finançant-los els estudis de Formació Professional; tecnològic, amb la donació d’un ordinador portàtil; humà, amb formacions en competències transversals i fent voluntariat a una entitat del territori i; social, amb l’acompanyament d’una persona mentora, i laboral, amb formacions en competències professionals i estades formatives a empreses.

Més d’un 90% dels joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitja de Catalunya, un indicador d’èxit del mètode Impulsa.