“Som una empresa familiar i el nostre equip és el que ens fa especials”

 

#ProtagonistaImpulsa 

L’Helena Jornet és la gerent i responsable d’Helena Jornet Finques, una empresa familiar de Sant Feliu de Guíxols amb més de trenta anys d’experiència en serveis immobiliaris: especialistes en compravenda, lloguer d’immobles, lloguer vacacional, gestió de comunitats, administració de finques i tota mena d’assegurances. La seva relació amb la Fundació Impulsa s’inicia arran de l’organització de la festa solidària #JornetFest, de la qual Impulsa va ser beneficiària l’any passat amb una recaptació de més de 20.000 euros per destinar a les Beques Impulsa.

Com neix Helena Jornet Finques?
A finals de la dècada dels vuitanta i per casualitat, vaig tenir l’oportunitat de comercialitzar una promoció d’habitatges a s’Agaró, a la platja de Sant Pol, i de seguida vaig descobrir que aquesta feina m’apassionava. Tant em va captivar que després de més de trenta anys d’experiència i dedicació al sector immobiliari, puc dir que es va acabar convertint en la feina de la meva vida. Amb el temps i en plena crisi del sector, vaig decidir emprendre la meva empresa, Helena Jornet Finques, una immobiliària que inicialment s’especialitzava en la compravenda i el lloguer de propietats a la Costa Brava. I ho vaig fer amb dues oficines: una davant del monestir de Sant Feliu de Guíxols, i l’altra davant la plaça del mercat de Santa Cristina d’Aro. Com deia al principi, m’agraden les emocions fortes, i sempre he tingut el suport d’en Cesc, el meu marit, i això m’ha permès prendre decisions valentes. A més, em sento molt orgullosa que els meus dos fills comparteixin la passió per aquesta feina i formin part de l’equip.

“M’agraden les emocions fortes i sempre he tingut el suport d’en Cesc, el meu marit, i això m’ha permès prendre decisions valentes”

Sou una empresa familiar que no ha parat de créixer…
Les nostres tres oficines actuals les vam adquirir al cap d’uns anys. Tot va començar quan vam obrir les portes de l’oficina de la Rambla de Sant Feliu de Guíxols, cantonada amb el passeig del Mar, una ubicació privilegiada que ens va permetre créixer i ampliar els nostres serveis, el nostre equip i la nostra cartera de clients i de propietats. Tant va ser així que més endavant vam obrir les portes d’una altra oficina situada al costat d’un edifici emblemàtic de Sant Feliu, el Casino, també davant del Passeig, que ens va permetre consolidar-nos. L’estiu del 2019, vam obrir les portes de la nova oficina al passeig marítim de Sant Antoni de Calonge i a tocar de Palamós, que ens ha permès continuar oferint els nostres serveis immobiliaris i continuar creixent a la Costa Brava, amb més producte i amb més volum. Som una empresa familiar, i el nostre equip és el que ens fa especials: estic envoltada de grans professionals, una quinzena d’experts en els seus camps.

Una professionalitat que heu vist premiada en diverses ocasions.
El 2019 vam rebre el premi cinc estrelles a millor immobiliària en màrqueting de l’Estat espanyol, un premi que van revalidar-nos el 2020 i ens van atorgar dos premis més, el de millor immobiliària i el de millor web immobiliària de l’Estat espanyol. A més, van nominar el web com un dels millors del continent europeu. A tot això, cal afegir-hi que el jurat dels Luxury Lifestyle Awards, els premis més rellevants del sector del luxe, ens ha escollit com la millor immobiliària de luxe de la Costa Brava amb el premi Best Luxury Real Estate Agency Costa Brava. Estem en una cerca constant de l’excel·lència,; per això, per a nosaltres, aquests premis que hem rebut són un reconeixement a la perseverança, a la passió i a la feina ben feta del nostre equip. Estic segura que és precisament això el que ens permetrà superar totes les adversitats.

Prova de la importància de buscar maneres de superar les adversitats, n’és la bona resposta que va tenir la primera edició del Jornet Fest. Com neix aquesta iniciativa?
Hem apostat sempre per fer un màrqueting molt relacionat amb la cultura i l’acció social, perquè és el que ens mou. Pensem que és important poder revertir el nostre dia a dia en accions d’aquest tipus i després de la pandèmia vam veure la necessitat de fer alguna cosa per animar l’entorn que ens envolta. Tothom estava desanimat i cansat, i vam voler fer una festa per celebrar la vida.

“Després de la pandèmia vam veure la necessitat de fer alguna cosa per animar l’entorn que ens envolta”

Un bon lema, el de celebrar la vida. Per què creieu que és important?
Perquè el ritme diari ens fa perdre de vista moltes coses i no valorar el que tenim. Aquesta festa va ser com fer una parada per valorar-ho i agafar energia per gestionar la bogeria de la rutina diària: la vida és molt bonica i ho hem de celebrar i no perdre-ho de vista.

Per això heu donat continuïtat a la Jornet Fest?
Sí, hi va haver molta feina, però ens ho vam passar molt bé i va participar-hi moltíssima gent. És una festa que, en la primera edició, es va fer grossa sense haver-ho previst, i això ens va portar a decidir que l’any següent li faríem un gir per donar-li un caire solidari. A vegades les coses més boniques surten així, de la improvisació i d’anar-hi treballant conjuntament. Després d’aquesta decisió, la voluntat és cada any anar apadrinant més entitats que generin un impacte positiu al Baix Empordà.

“La voluntat és cada any anar apadrinant més entitats que generin un impacte positiu al Baix Empordà”

Què us va portar a apostar per la Fundació Impulsa com a entitat beneficiària de l’any passat?

Primer de tot, el fet de conèixer de primera mà la feina de les persones que ho fan possible: quan ens van venir a presentar el projecte li vam trobar molt de sentit. A vegades pensem en grans malalties i no veiem tan necessàries aquestes ajudes, però realment ho són. A més a més, feia poc que havien entrat al Baix Empordà i ens va semblar que fan una tasca imprescindible que creiem que és important que continuï creixent.

“Quan ens van venir a presentar el projecte (de la Fundació Impulsa), li vam trobar molt de sentit […] fan una tasca imprescindible que creiem que és important que continuï creixent”

Què destacaries de la tasca de la Fundació Impulsa?
El fet que donin oportunitats als joves que estan fent bé la seva feina, però que, per motius socioeconòmics, necessiten un acompanyament que els impulsi a continuar endavant. Comptar amb aquests joves és molt important perquè poden aportar molt valor a la societat.

Enguany tornarà a haver-hi un #JornetFest?
Sí, serà el 18 de juliol al Village del Porta Ferrada, festival del qual som patrocinadors des de fa molts anys. Aquest any, l’entitat beneficiària serà la Fundació Eurofirms, pel seu projecte que apadrina persones amb diversitat funcional i els ofereix beques per formar-se en el sector tecnològic. Aviat faltaran moltes persones formades en aquest àmbit, hi haurà més demanda que oferta, i creiem que és una molt bona manera de donar oportunitats a aquestes persones en situació de vulnerabilitat perquè puguin construir el seu futur.

Completa la frase. Per a tu, en una paraula, la Fundació Impulsa és…
Un tresor.