Joves de la Fundació Impulsa visiten per tercer any consecutiu l’Organització Impulsora Quadpack per conèixer de primera mà la realitat del món laboral

Per tercer any consecutiu, l’Organització Impulsora Quadpack ha tornat a obrir les seves portes als joves de la Fundació Impulsa, i per primera vegada aquest cop ha estat a la planta de Quadpack Wood, a Borgonyà, Osona, on han pogut conèixer de prop el dia a dia de la multinacional i gaudir d’una sessió formativa sobre competències transvserals.  

Ho explica la Cap del Programa Impulsa Oportunitats Laborals, Judit Sanchez:L’objectiu de la visita és que els joves, gran part dels quals estan estudiant o bé un Cicle Formatiu de Grau Mig o de Grau Superior relacionat en l’àmbit industrial, puguin conèixer en primera persona una planta de producció pionera en l’àmbit cosmètic com ho és Quadpack, que fabrica i proveeix a nivell mundial solucions d’envasat per a marques de productes de bellesa”. 

La visita s’ha iniciat amb la benvinguda a càrrec del Chief Impact Officer de Quadpack y president de Quadpack Foundation, Tim Eaves, que ha explicat als joves l’origen de la multinacional, els valors i la missió d’aquesta i ha compartit inquietuds amb els Impulsers. Ho explica el mateix Eaves: “Rebem els Impulsers a la nostra fàbrica amb molta il·lusió. Ens inspira veure com escullen estudis relacionats amb la indústria, qua tant necessitada està de talent jove. Són els professionals del futur, que tenen un gran poder transformador, independentment del seu origen, història personal o estudis”, assegura. A continuació, els joves han pogut vistar la planta de producció i les diverses seccions que treballen la fusta, així com també la secció on es fa el la decoració dels productes.  

Per últim, els responsables de Quadpack que han estat acompanyant els joves durant tota la visita, els han fet una xerrada final posant al centre la importància de les competències transversals (les soft skills) en el dia a dia d’una planta de producció, on el treball en equip, la comunicació efectiva, l’adaptació al canvi i la disposició per l’aprenentatge són aspectes clau per desenvolupar una trajectòria professional dins de Quadpack. Es tracta de competències extrapolables a altres sectors industrials i/o del mercat de treball, valora Sanchez: “Un punt essencial és que els joves reben aquest missatge d’una manera directa i contrastada per persones en actiu que formen part d’un sector professional dinàmic, creatiu i ambiciós, i això és molt enriquidor per a ells”.  

L’activitat s’emmarca dins el Programa Impulsa Oportunitats Laborals  que busca, a través d’itineraris d’orientació sociolaboral, formacions en competències professionals i visites a empreses apropar als joves la realitat del mercat laboral, així com, dotar-los d’eines i recursos per segur desenvolupament la seva professionalització. En aquest sentit, la visita i la xerrada a càrrec de Quadpack també formen part del Programa de voluntariat corporatiu que  la Fundació Impulsa ofereix a les Organitzacions Impulsores en el desenvolupament de la seva RSC.