Engega la segona edició del Programa Ajuda Formació Professional

Amb la presentació dels mentors i els mentorats entre ells, es va posar en marxa la segona edició del Programa Ajuda Formació Professional de la Fundació Impulsa per al curs 2016-2017.

El coordinador del Projecte de Mentoria, Ferran Camps, va ser l’encarregat de conduir l’acte que va tenir lloc a la sala Coll i Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic. Després d’una breu introducció sobre el Programa per entrar en matèria, Camps va recordar alguns aspectes a tenir en compte en el transcurs de l’edició com ara respondre puntualment els qüestionaris de seguiment que sel’s farà arribar, fer un mínim de 10 hores de voluntariat en una entitat social durant el curs (només els mentorats) o trobar-se com a mínim una vegada al mes.

Camps també va desgranar l’impacte beneficiós que pretén causar el Programa en els joves com ara:

  • Que finalitzin els estudis de Grau Mitjà.
  • Que millorin el seu rendiment acadèmic.
  • Que tinguin més ganes d’aprendre i de formar-se.
  • Que augmentin la seva autoconfiança i autopercepció.
  • Que coneixin millor el mercat laboral i els requisits que s’hi demanen.
  • Que aprenguin sobre el funcionament d’una empresa.
  • I també, cultivar una relació amb el mentor basada en la confiança, el respecte, al proximitat i la comprensió.

A continuació es va donar pas a les presentacions. Els mentors van conèixer els mentorats i viceversa. Cada parella es va reunir durant mitja hora per presentar-se, intercanviar impressions sobre la iniciativa, fixar uns objectius i també per posar data a la primera trobada i així començar a treballar. En aquesta edició es porten a terme 36 mentories, entre alumnes de primer any i d’altres que gaudeixen de la beca per segona vegada.

L’acte va posar punt i final amb una ronda de presentacions entre els joves en la qual els becats de segon any van donar consells als de primer. Tots ells van coincidir en destacar els aspectes positius de tenir un mentor que els guia durant el curs ja que es tracta d’una persona “que té experiència”, “que t’aconsella i t’ensenya” i que sovint “és un puntal”.