La Fundació Impulsa s’adhereix a l’entitat Respon.cat reforçant el seu compromís amb la Responsabilitat Social

La Fundació Impulsa entra a formar part com a membre de Respon.cat per tal de posar en valor la seva tasca social amb els joves i trobar sinèrgies per reduir la taxa d’abandonament escolar prematur  

Respon.cat és l’organisme empresarial de referència a Catalunya en la construcció d’organitzacions responsables, amb entorns ètics i de gran compromís. Alineats amb la seva visió responsable, la Fundació Impulsa se suma al projecte i així ho volem donar a conèixer a l’entorn més proper i als diferents grups d’interès amb els quals interactuem. 

Impulsa és avui una entitat social que vetlla per la igualtat d’oportunitats dels joves, acompanyant-los en la seva formació, inserció laboral i creixement personal, donant-li suport integral a través de la figura d’un mentor i de l’equip psicopedagògic. Una tasca que aquest 2024 compleix 9 anys i que ha estat possible gràcies a l’engranatge compromès de més de 180 organitzacions donants, més de 100 centres educatius, més de 560 joves becats, més de 140 entitats socials col·laboradores i més de 600 mentors participants, entre d’altres. 

El compromís en la Responsabilitat Social ha estat sempre estratègic dins la nostra Fundació, però ara amb aquesta incorporació fem que la nostra tasca en aquest àmbit sigui més pública i alhora compartida amb la resta d’entitats membres de Respon.cat. Un compromís que mantenim amb integritat, transparència i confiança. 

Fruit d’aquesta adhesió, volem seguir generant reptes ètics i de bon govern, amb un acompanyament de qualitat en vers el futur dels joves. Així com també volem poder participar en escenaris de diàleg amb altres organitzacions conscients i seguir sent una entitat que respon a les inquietuds socials del seu entorn.  

Alejandra Manau, directora de la Fundació Impulsa, comenta “Estem satisfets d’incorporar-nos a Respon.cat. S’obra una nova línia per construir espais saludables, de qualitat humana i amb excel·lència social en l’acompanyament dels joves en la seva formació, inserció laboral i creixement personal. El repte que tenim en vers els joves, amb Respon.cat es multiplica i això ens fa sumar sinèrgies per un repte de país en reduir l’abandonament escolar prematur.” 

Respon.cat és una organització empresarial que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials més compromeses amb la Responsabilitat Social, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya. És un projecte de país vinculat a la competitivitat sostenible de les empreses, que focalitza l’RSE com a factor estratègic i cultural de les empreses. Actualment hi son membres 93 empreses d’arreu de Catalunya. Des de fa 10 anys organitzen de forma anual els Premis Respon.cat, els quals premien la trajectòria i compromís d’RSE; així com també el 2023 van ser entitat promotora de la iniciativa empresarial d’un Manifest per una Economia amb propòsit.