Joves de la Fundació Impulsa participen com a voluntaris al Festival Sismògraf d’Olot

En el marc del Programa Impulsa Creixement Humà i com a part de les 25 hores de voluntariat a l’any que els Impulsers fan en entitats del territori, enguany cinc dels joves a qui acompanya la Fundació Impulsa han participat com a voluntaris del Festival Sismògraf, que s’ha celebrat del 13 al 16 d’abril a Olot.

A banda de potenciar els valors humans i socials dels joves i el seu paper com a agent actiu de la comunitat, la iniciativa també s’emmarca dins la prova pilot Cultura Voluntariat que s’està començant a desenvolupar des de la Fundació Impulsa i que busca inserir la cultura com a eix transversal a alguns dels programes ja vigents.

Els joves participants en aquesta activitat s’han reunit prèviament al Festival al Teatre d’Olot amb les organitzadores del Sismògraf, que els han explicat la programació del Festival i amb qui han decidit conjuntament les tasques en les que participaran els joves donant suport a aquesta edició 2023. Ho explica la tècnica de Programes de la Fundació Impulsa, Laia Casas: “Es tracta d’una iniciativa nova que engeguem amb molta il·lusió i que creiem que pot ser molt enriquidora pels joves ja que la cultura és una eina més de cohesió social i el fet que els Impulsers puguin compartir espais així amb entitats del territori fomenta el seu compromís social i els ajuda a crear una xarxa de relacions imprescindible pel seu creixement personal i també pel desenvolupament de les seves competències transversals”. Durant el Festival, els joves han portat a terme diferents tasques de col·laboració amb el desenvolupament de Sismògraf.

Paral·lelament a aquesta col·laboració, com a desplegament de la prova pilot Cultura Voluntariat des de la Fundació Impulsa també s’està promovent la difusió d’activitats culturals a través de les relacions de mentoria ja sigui en iniciatives de baix cost i amb les que la Fundació manté algun tipus de conveni de col·laboració com és el cas del Festival Jazz Terrassa, el Festival Espurnes, el Cicle de Cinema Gaudí, etc.