La Fundació Impulsa, amb la cultura del territori a través del Festival Espurnes

Des de la Fundació Impulsa serem presents per segon any consecutiu al Festival Espurnes, que es farà els dies 5 i 13 de maig.  

Com a novetat, aquest any hi haurà un concert inaugural de pagament, el del dia 5, a càrrec de Xavi Sarrià i Ginestà, i és aquí on la Fundació Impulsa hi tindrà un paper destacat ja que Espurnes oferirà la possibilitat de pagar 2€ més per entrada, que es destinaran a la Fundació Impulsa.  

Aquesta iniciativa respon a la línia de treball en fase de prova pilot de la Fundació Impulsa que busca inserir la cultura com a eix transversal a alguns dels programes ja vigents i que té com a objectiu incorporar la cultura com a element de transformació social que contribueix a la integrador i la cohesió social.  

En aquesta línia, cal destacar l’aposta d’Espurnes pel públic jove amb la posada en marxa del projecte Espurnes a les aules’. Des de fa mesos, el Festival Espurnes ha treballat conjuntament amb alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Llagostera perquè els joves puguin veure des de dins com s’organitza un festival, s’impliqui en les activitats del municipi i guanyi interés per la música feta a casa i en català. 

El projecte, que s’integra dins l’oferta educativa de l’assignatura de música, ha acabat canalitzant en què els i les joves de l’Institut siguin els responsables de programar l’últim tram de l’Espurnes, juntament amb els organitzadors del festival. En aquest sentit, el 13 de maig actuaran a Llagostera el raper barceloní Ceaxe, que amb només 18 anys ja acumula milions de reproduccions a les diferents plataformes digitals, i DJ Xirgo, que serà l’encarregat de posar el punt i final a més de 8 hores de música en directe. 

A banda del concert inaugural, el festival es traslladarà a la seva ubicació original, el Parc de l’Estació, amb un format que mantindrà l’essència de l’Espurnes i que oferirà tot un dia de concerts i activitats. Els concerts començaran a primera hora de la tarda amb una programació per a tota la família i amb servei de bar, oferta de food-trucks i un taller de jocs de fusta per als més menuts. A mesura que avanci la nit, l’Espurnes també ha preparat aquest any una oferta per atraure el públic més jove. 

Un dels caps de cartell del festival serà Mazoni, un dels grans referents de l’indie català, que arriba a Llagostera celebrant els seus 20 anys de trajectòria musical. Per commemorar-ho, el bisbalenc ha preparat una gira especial on recuperarà els 20 hits més importants de tots aquests anys. També arriba amb novetats sota el braç Sergi Carbonell, un dels líders i fundadors de Txarango, que en el seu cas presenta el seu primer disc en solitari, l’aclamat àlbum ‘Refugi’.  

Un altre dels grans reclams que trepitjarà l’escenari del Parc de l’Estació serà Zetak. El grup de música electrònica en euskera està creixent a marxes forçades i ja ha exhaurit les entrades per als cinc concerts de final de gira que farà a la tardor entre Pamplona i Bilbao. El grup, que ha col·laborat amb noms com Bomba Estéreo o Oques Grasses, farà a l’Espurnes un dels seus primers concerts a terres gironines. 

També actuaran a Llagostera Jo Jet i Maria Ribot, que el mes de novembre van presentar el seu nou treball ‘Febrer // agost’; Alba Morena, que acaba de presentar el seu nou projecte acompanyada de Marcel Bagés i David Soler, i Emma Yuzz, que obrirà el dia amb la seva proposta íntima que transcorre entre el reggae, el neo soul i l’R&B. 

Per a més informació es pot consultar la web del Festival i les entrades pel concert del dia 5, amb opció de destinar 2 euros a la Fundació Impulsa, ja es poden comprar clicant aquí.