La intel·ligència emocional com a protagonista a la primera sessió del curs

El dilluns 20 i el dissabte 25 de novembre es va celebrar a la sala Coll i Bardolet d’El Sucre de Vic la primera sessió de formació als participants de la tercera edició del Programa Ajuda Formació Professional. És la primera d’aquestes sessions que els 47 alumnes de grau mitjà rebran al llarg del curs 2017-2018. Aquest any s’ha hagut de duplicar la sessió degut al gran nombre d’alumnes becats.

Ambdues sessions es van estructurar en tres parts: la consciència emocional, la gestió emocional i la motivació i l’autoestima. Els tallers van combinar teoria i pràctica: es van explicar conceptes teòrics que van ser comprovats i experimentats pels propis alumnes a través de dinàmiques grupals. Després de cada una d’aquestes dinàmiques es fa una breu descripció de l’aprenentatge i les emocions viscudes posant-les en comú amb el grup.
Amb aquesta sessió els alumnes, mitjançant la realització d’activitats vivencials, van poder tenir una experiència interna i relacional dels conceptes, processos, recursos i eines proposades per tal de què les puguin integrar a la seva realitat.

Així doncs, aquesta sessió pretén que mitjançant la realització d’aquestes activitats vivencials es provoqui als assistents experiència interna i relacional dels conceptes, processos, recursos i eines propostes perquè puguin integrar a la seva realitat.

IMG_0205

Per concloure la sessió es va realitzar un breu debat per fer una valoració dels aspectes positius i els de millora per de la sessió: les valoracions van ser excel•lents tal i com vam demostrar la participació alumnes en les activitats.

Aquestes formacions eren molt importants per tal de crear el primer contacte entre els alumnes de primer i segon de Cicles Formatius de Grau Mitjà becats per la Fundació Impulsa. A través dels diversos exercicis es van poder conèixer i van poder compartir experiències entre ells adonant-se que gran part de les seves preocupacions eren compartides per tot el grup.