Uns 300 joves amb inquietuds sobre el seu futur professional s’acosten al món laboral a través de la I Jornada Impulsa Futur d’orientació acadèmica i professional organitzada per la Fundació Impulsa

  • La Jornada, destinada als joves i centrada en acostar-los al món acadèmic i laboral, ha comptat amb la implicació de 25 empreses i 60 professionals de diferents sectors que han acostat el món laboral als joves amb l’objectiu d’ajudar-los a prendre decisions sobre el seu futur.
  • Es tracta d’una activitat d’orientació laboral i acadèmica que es va fer en format virtual i que es va dividir en dues sessions diferents repartides en matí i tarda destinades a abordar la vessant acadèmica i la laboral i a les quals hi van participar tant els Impulsers que ja formen part de la Fundació Impulsa com altres joves interessats en la jornada.
  • Les empreses participants a aquesta I Jornada Impulsa Futur han estat Benito Novatilu, Cals Avis, Carreras Dental, Doga, Echeverría Clinica Dental, Estètic-Gim, Frigorífics Ferrer, Formatges Montbrú, Fredvic, Frime, Isolana, JCM Tech, La Fageda, Liven, Manau, Patel, Parc Natural Cadí Moixeró, Parlem Telecom, Plastin, Seat, Seidor, Unnox-group, Unió d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme Costa Brava Centre, Vegetalia-Midsona i Volcanic Internet.

La I Jornada Impulsa Futur, organitzada i dinamitzada per la Fundació Impulsa, es va dividir en una franja de matí i una de tarda, en què durant la primera es va comptar amb la tècnica d’orientació de l’Ajuntament de Sabadell, Anna Reina, que va donar eines als joves per reflexionar sobre quina és la seva vocació, conèixer de quines opcions i itineraris formatius disposen i quines sortides laborals existeixen. Ho explica Judit Sanchez, tècnica de Programes de la Fundació Impulsa, “Es tracta d’una sessió on es van treballar eines d’autoconeixement relacionades amb l’orientació laboral i es va facilitar un mapa de recursos als joves per tal que, juntament amb l’acompanyament que reben per part dels seus centres educatius, disposin de més informació que els ajudi a prendre decisions sobre què estudiar”.

En aquesta mateixa línia, de les 4 de la tarda fins a les 7 del vespre els joves van poder gaudir d’una sessió d’orientació laboral amb empreses de diferents branques professionals i testimonis que van permetre als joves veure de què poden treballar amb el Cicle Formatiu estudiat o que tenen previst cursar properament i conèixer de primera mà l’experiència de treballadors. Amb aquesta voluntat, durant les tres hores de sessió hi va haver cinc sales en paral·lel amb ponències de 30 minuts cadascuna classificades per famílies professionals: “Amb aquesta metodologia, les empreses van poder traslladar la seva tasca i també explicar quins són els valors i actituds que busquen en els joves a través de les competències transversals a les quals nosaltres sempre donem molta importància a través de les formacions”, detalla Sanchez. A més a més, cadascuna de les ponències va comptar també amb un testimoni d’un treballador de cada empresa, que ha cursat un cicle formatiu o que coneix molt bé la Formació Professional i va explicar quines són les seves tasques, com ha arribat a treballar a l’empresa en qüestió i quin ha estat el recorregut acadèmic i laboral que ha seguit. “Es tracta de facilitar el màxim d’informació als joves per dotar-los de recursos i eines; que puguin conèixer noves empreses i adonar-se de què podrien aportar o a on podrien treballar segons els estudis que cursin o vulguin cursar. A més a més, els joves van poder participar activament a les ponències, interaccionant amb els testimonis o representants de cada empresa, la qual cosa va propiciar un apropament dels joves al mercat laboral molt enriquidor”, explica la tècnica de Programes.

La jornada va ser online i oberta a tots els joves, tant els becats per la Fundació Impulsa, candidats a rebre beca, com altres que van voler-hi participar.

A continuació es poden veure les diferents empreses participants a cada sala.