Finalitzem les sessions ‘Compartim experiències de mentoria’ i ‘Petits grups d’Impulsers’, que ens permeten aprofundir en el treball individualitzat de les relacions de mentoria

Durant els mesos de febrer i març hem estat fent, tal com ja vam fer el curs passat, les sessions dirigides a persones mentores que volen compartir la seva experiència i emportar-se recursos per a les trobades amb els seus mentorats, en el que anomenem ‘Compartim experiències de mentoria’.

En la mateixa línia, amb els joves de la Fundació Impulsa també hem treballat a través dels ‘Petits grups d’Impulsers’, que ens han permès potenciar la motivació dels joves vers els seus estudis, orientar a nivell vocacional i professional, potenciar el sentiment de pertinença al grup d’iguals i del jove cap a la Fundació Impulsa, i conèixer i generar sentit a la mentoria. Es tracta d’unes sessions que s’han fet sempre en un format distès, en petit grup i en les que les activitats que s’han dut a terme han estat dinamitzades per tècniques de la Fundació Impulsa.

Ho detalla la tècnica de Programes de la Fundació Impulsa, Marta Garrido: “L’objectiu de les sessions ‘Compartim experiències’ és promoure l’intercanvi amb altres mentors i mentores de la Fundació Impulsa i aportar recursos, estratègies i eines per a les relacions de mentoria. Pel que fa als ‘Petits grups d’Impulsers’, van dirigides als joves i tenen per objectiu la motivació, la generació de canvi i nou enfocament a nivell acadèmic, professional, personal, relacional, i l’encaminament del seu present com a joves Impulsers”.

Tant les sessions dirigides a mentors com a joves, a les que hi han participat 32 joves i 94 mentors, han estat molt ben valorades per les dues parts, tal com explica Jordi Santacana, mentor al Moianès: “Aquest és el meu primer any com a mentor i agreixo molt especialment aquestes trobades perquè tenir l’acompanyament d’altres mentors i mentores i comptar amb la seva experiència ens dona eines i recursos que són molt importants per salvar les nostres inseguretats dels inicis. Per tant, són trobades molt valuoses i agraïm tot aquest esforç i el suport que tenim sempre de la Fundació Impulsa”. En aquesta mateixa línia, Jesús Nuñez, Impulser del Baix Empordà també explica que les sessions li han servit per adonar-se de la importància de les oportunitats que ofereix als joves la Fundació Impulsa: “La sessió d’avui m’ha servit per adonar-me que les oportunitats no es regalen sinó que s’han de valorar al màxim i esforçar-se”, diu.

En total, s’han dut a terme 20 sessions ‘ Compartim experiències’ amb les persones mentores i 14 de ‘Petits grups Impulsers’. Des de la Fundació, davant de la bona acollida i valoracions obtingudes i amb l’objectiu de consolidar aquests formats, es preveu continuar oferint-los, amb algunes millores com la flexibilitat horària, la presencialitat, la creació de grups de mentoria per fases i l’ampliació dels àmbits a treballar amb els joves: gestió del temps, organització i planificació de tasques…