Obrim la convocatòria per l’entrada de nous mentors pel curs 2024-2025, factor clau per l’èxit acadèmic i personal dels joves becats

La Fundació Impulsa cerca mentors que vulguin acompanyar joves mentre cursen un Cicle de Formació Professional gràcies a la Beca Impulsa. La figura del mentor és una persona amb una trajectòria sòlida i amb una vinculació directa amb el territori que acompanya als joves d’entre 16 i 20 anys seleccionats per rebre la Beca Impulsa en el seu creixement professional i humà. Aquests son joves compromesos i amb gran motivació per continuar la seva formació, però que es troben en una situació socioeconòmica vulnerable. 

Pel curs vinent, es necessiten mentors per Osona, la Garrotxa, l’Anoia, el Berguedà, el Moianès, el Bages, el Baix Empordà, el Vallès Occidental (Terrassa i Sabadell) i el Gironès. 

La Fundació Impulsa ha rebut enguany més de 270 sol·licituds de joves per a rebre la Beca Impulsa. El 85% dels joves que hi accedeixen acaben els estudis i obtenen un títol de Formació Professional (FP) i un 74% troben feina vinculada amb els seus estudis. Uns resultats que s’aconsegueixen gràcies a l’acompanyament integral i personalitzat que es dona als joves, proporcionant-los un mentor i un suport transversal de l’equip psicopedagògic de la Fundació.  

La tasca del mentor és totalment altruista i requereix el compromís mínim d’un any, òptim de dos anys. Amb una dedicació d’aproximadament 5 hores al mes repartides en trobades presencials amb el jove, formacions de mentoria social i acompanyament a càrrec de l’equip psicopedagògic de la Fundació. Aquesta tasca de mentoria es pot realitzar de forma personal, però també com una modalitat de col·laboració per a les empreses, sent una proposta de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per a organitzacions que vulguin involucrar els seus treballadors fent de mentors a través del voluntariat corporatiu. 

“La mentoria és una oportunitat per posar en valor l’experiència personal i professional, així com per enriquir-se a través d’una formació transversal i humana i, sobretot, tenir contacte amb joves que necessiten de la figura d’un referent que els acompanyi”, comenta Alejandra Manau, Directora de la Fundació.  

Participar com a mentor de la Fundació Impulsa significa treballar per reduir la taxa d’abandonament escolar prematur, que a Catalunya se situa en un 16,9%, un 7,3% més que la mitjana europea.