Finalitzen les Jornades Impulsa Futur 2024 amb la participació de joves, mentors i organitzacions impulsores de la Fundació, incorporant com a novetat un total de 20 visites a empreses de forma presencial

Després de dos mesos d’intensa activitat, tanquem les jornades Impulsa Futur amb una valoració molt positiva per part de tots els agents participants: joves, mentors, organitzacions impulsores i equip de la Fundació; aconseguint una valoració total de 3,7 sobre 4 per part dels joves participants. Les Jornades Impulsa Futur son un seguit d’activitats organitzades per l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa que busquen orientar els joves en el seu desenvolupament acadèmic i professional. 

En el marc d’aquestes Jornades, les activitats que s’han portat a terme han estat: 

Visites a les fires d’orientació i ocupació de cada territori 

Els joves Impulsers han assistit a les diferents fires d’orientació acadèmica i professional organitzades a cadascun dels territoris on la Fundació té presència, acompanyats dels seus mentors, famílies o dels centres formatius. Alguns exemples han estat: la Fira de Terrassa Tria Futur, el Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà, l’ExpoJove del Gironès i/o el Girafeina d’Osona, entre d’altres. Espais per conèixer de més a prop l’oferta formativa de cada territori i/o territoris veïns dins dels estudis de Formació Professional; i conèixer els diferents sectors econòmics i empreses que hi participen i tenen la voluntat de conèixer el talent jove de la seva comarca.  

 

Píndoles d’orientació acadèmica 

Durant aquest mes de maig s’han realitzat les sessions d’orientació acadèmica i professional als joves Impulsers, amb el còmput total de 17 sessions en modalitat online impartides per l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa, i amb la participació de testimonis de joves Impulsers que ja estan cursant un cicle formatiu de grau superior. 

 

Guia per a mentors/es sobre orientació acadèmica i professional 

Des de l’equip psicopedagògic de la Fundació s’han elaborat dues guies d’orientació, una d’acadèmica i l’altra de professional.  La finalitat és que siguin un recurs pels mentors a l’hora d’acompanyar als joves que estan finalitzant un cicle formatiu de grau mitjà i volen cursar el cicle superior de Formació Professional, joves que es plantegen un nou repte a nivell acadèmic i/o també per a joves en recerca activa de feina. 

  

Visites a empreses 

La darrera acció ha estat les visites a empreses que per primera vegada i en aquesta tercera edició de la Jornada Impulsa Futur s’han realitzat en format presencial. S’han portat a terme un total de 20 visites a 18 organitzacions dels diversos territoris on la Fundació té presència amb una participació global de 137 joves i 33 mentors. Les empreses visitades durant els mesos d’abril i maig han estat: Ondulados Carme, Grup Boix, Array Plastics, Proquimia, Freudenberg, Hospital d’Olot, Formatges Montbrú, Grup Gepork, Prensoland, Enegy Tools, Osonament, Muelles y Resortes Bosch, Tané Hermetic, Restaurant Les Cols, TGO DX, Lamirsa, Hipra i La Clínica Tres Torres. 

Durant les visites, els joves han pogut conèixer de primera mà l’activitat de cadascuna de les empreses; així com, les competències tant tècniques i sobretot transversals que es valoren depenen de cada lloc de treball, posant de manifest que és molt important  la motivació, la disposició a l’aprenentatge i l’esperit de superació.  

Aquestes han estat algunes de les valoracions més qualitatives per part dels joves Impulsers participants: “He après la importància de tenir confiança en un mateix, tenir sempre actitud, no rendir-se mai”, “Aquesta visita m’ha ensenyat que pots arribar a fer moltes coses en aquesta vida i que tot es possible i que sempre has de seguir amb ganes i actitud per poder arribar a fer el que vulguis en un futur!”, “Ara sé com busca l’empresa a un treballador”. 

Fruit d’aquestes visites, des de la Fundació Impulsa hem realitzat 8 intermediacions amb joves interessats en buscar un lloc de feina i/o pràctiques relacionades amb els seus estudis de formació professional. Una acció que va en línia de la voluntat de la Fundació d’acompanyar als joves també en el seu procés final d’incorporar-se al món laboral. 

En resum i fent un balanç de totes les activitats organitzades, des de la Fundació entenem que son jornades molt útils, ja que a més a més de treballar l’orientació acadèmica i professional dels joves, se’ls ofereix l’oportunitat de connectar amb el sector professional del seu interès, i alhora els serveix per veure de primera mà com funcionen les empreses d’una manera directa, conèixer professionals en actiu i adquirir una visó més real  i propera del mercat de treball.