Compareixem al Parlament de Catalunya per explicar el Mètode Impulsa com a eina per reduir l’abandonament escolar prematur

Aquesta setmana el nostre President, Carles Cuyàs, ha comparegut davant la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya per explicar la tasca que es porta a terme des de la Fundació Impulsa acompanyant i becant joves amb motivació i talent però en situació de vulnerabilitat socioeconòmica perquè puguin continuar els seus estudis cursant cicles de FP, el que contribueix a integrar-los en el mercat laboral.   

En la seva intervenció, ha posat sobre la taula dades que mostren com la Fundació Impulsa esdevé actualment una eina imprescindible: taxa d’abandonament del 17% i atur juvenil del 20’6%. I en aquesta línia, ha detallat l’èxit del Mètode Impulsa, a través del qual es fa un acompanyament integral als joves, amb el que s’aconsegueix que un 85% dels joves que son acompanyats per la Fundació Impulsa es graduin, davant del 50% de mitjana que ho fan a Catalunya. Així mateix, ha explicat l’objectiu de futur ‘Catalunya 2030’, en què des del Patronat es pretén poder ajudar a qualsevol jove de qualsevol punt de Catalunya, multiplicant les ajudes actuals.   

De fet, en aquesta línia ha estat la petició que Cuyàs ha fet arribar a la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya, “El Mètode Impulsa funciona, els resultats ho demostren. Com exposava a l’inici de la compareixença, els resultats a nivell educatiu i laboral del jovent són preocupants, necessitem fer una aposta de país per revertir la situació i molt especialment entre el jovent més vulnerable.  Els joves d’avui, han de ser la garantia d’una Catalunya cohesionada i pròspera pel demà”. I ha finalitzat desitjant poder recórrer aquest camí plegats.