Oferim sessions d’acompanyament estratègic en mentoria a la Fundació Girona Est

Des de fa uns dies estem portant a terme una nova col·laboració amb la Fundació Girona Est en la que donarem suport a l’entitat en el desenvolupament i implementació del seu programa de mentoria social així com del pla formatiu i d’acompanyament de mentors i joves, a través de l’assessoria i cessió dels recursos propis del Programa Impulsa Mentoria.  

Es tracta d’una nova prestació de servei d’acompanyament estratègic que neix a partir del conveni marc de col·laboració fet l’any passat amb Fundació Girona Est. Ho explica la Responsable de Programes de la Fundació Impulsa, Marta Miró: “Amb la Fundació Girona Est ja hi tenim relació des de fa temps i de fet, l’any passat vam col·laborar-hi a través d’una petita formació als mentors de l’entitat. Ara, iniciem aquesta prestació de servei amb moltes ganes de poder-los acompanyar en un àmbit com el de la mentoria social, un dels pilars de la Fundació Impulsa”.

Amb aquesta voluntat, des de la Fundació Impulsa es farà un assessorament a l’equip tècnic de Girona Est en el desenvolupament d’un programa propi de mentoria social que inclourà tant l’estructura d’aquest com el pla de formació continu per a mentors i les eines per l’enfortiment del vincle dels joves. Laura Vallès Muela, Coordinadora Àrea d’Educació de GironaEst, explica els motius que han portat a comptar amb la col·laboració de la Fundació Impulsa per portar a terme aquest projecte: “La Fundació Impulsa ha estat un referent a seguir pel nostre projecte educatiu de mentoria, que ens ha permès treballar per millorar i incrementar la qualitat del programa”.  

Amb aquesta voluntat, mitjançant diferents sessions, des de la Fundació Impulsa es proposa un procés de desenvolupament i creació conjunta amb la Fundació GironaEst partint de la realitat de joves i mentors que formen part del programa i dels objectius que persegueix el mateix. 

La Fundació Girona Est, tal i com el seu nom indica, centra la seva actuació als barris ubicats a l’est de Girona (Vilarroja, Font de la Pólvora, Mas Ramada, Grup Sant Daniel i La Creueta) per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i, especialment, empoderar als joves a través de programes esportius, culturals i educatius per combatre l’abandonament escolar. Gran part de les famílies que hi viuen es troben en una situació d’alta vulnerabilitat i en risc d’exclusió social. 

Des de la Fundació Impulsa estem molt contents d’establir prestacions de serveis com aquesta, que ens permeten compartir el nostre coneixement i expertesa, la nostra tasca diària i contribuir a donar suport a més joves que desitgen seguir estudiant tot i la situació de vulnerabilitat socioeconòmica en la que es troben.