Mètode Impulsa: una oportunitat innovadora d’ISR (Inversió Socialment Responsable) a favor dels joves i el futur econòmic

En la societat actual, la ISR (o la tradicional RSC) ha passat de ser una tendència a convertir-se en una necessitat essencial. Les organitzacions no només juguen un paper vital en el desenvolupament econòmic de la nostra comunitat, sinó que també tenen la capacitat única d’influenciar positivament en les vides dels joves que aspiren a un futur millor. Aquesta filosofia ja la va fixar el Consell Europeu a la cimera de Lisboa a l’any 2000, en la que emfatitzava aquesta dualitat de valors com un plus de competitivitat empresarial. 

Aquesta és l’essència de la Fundació Impulsa, una entitat que va més enllà de les fronteres tradicionals de la ISR per abraçar la transformació real i duradora de la societat a través dels joves. Per això, des del 2015, la Fundació Impulsa vetlla per reincorporar joves als estudis de Formació Professional (FP) sumant a l’actualitat més de 560 joves becats i més de 170 empreses del territori que donen suport i alhora contribueixen en accions socialment responsables.  

Més enllà dels beneficis fiscals d’una desgravació del 40% de les donacions que es realitzen durant els 3 primers anys i fins a un 50% quan es dona la mateixa entitat un import igual o superior per tercer any consecutiu; les accions emmarcades dins la Fundació Impulsa afavoreixen un propòsit d’integració, d’oportunitats i de futur talent al territori on actuen. La tendència actual de les empreses a avançar en un propòsit, condueix les accions cap al desenvolupament actiu i compromès de la responsabilitat de les empreses envers la societat, amb un propòsit de triple impacte: econòmic, social i ambiental.  

En resum, La Fundació Impulsa és un motor transformador de la societat, que la ISR o la RSC i la fiscalitat responsable no només no són incompatibles amb la productivitat i la competitivitat empresarial, sinó que són les bases d’un futur sostenible i equitatiu de Catalunya. Obrim les portes a les empreses, les institucions i les entitats perquè col·laborin amb la Fundació Impulsa, integrant polítiques d’inversió socialment responsable i, alhora, construint junts un futur més fort i responsable.