Participem al Programa Innovadors (Programa d’innovació en l’ocupació) de l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya

Emmarcat dins el Programa Oportunitats de la Fundació Impulsa, estem portant a terme un projecte d’orientació sociolaboral a través d’un treball conjunt amb l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu gràcies al Programa Innovadors, subvenció rebuda per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en el qual Impulsers de Manlleu gaudeixen d’un acompanyament en el seu itinerari d’orientació acadèmica i sociolaboral. 

Amb l’objectiu que puguin conèixer les diferents eines que els seran útils durant el seu camí en la recerca d’un lloc de treball (autoconeixement a nivell professional, CV, objectiu laboral, canals de recerca de feina, mercat laboral i entrevista de feina), els joves compten amb un acompanyament per part de la Fundació Impulsa en què es dissenya i es porta a terme un itinerari d’orientació sociolaboral que s’adapta a les necessitats i moment en què es troba cada jove.  

El Programa Innovadors està destinat a joves de la Fundació Impulsa i/o joves inscrits al Servei d’Ocupació de l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu (OPE Manlleu) que també estan cursant un Cicle de Formació Professional. Dins d’aquest programa hi ha 20 joves que viuen a Manlleu o a municipis del seu territori d’influència (Roda de Ter, l’Esquirol, etc) i durant el desenvolupament de l’itinerari es fan trobades i seguiments individuals, que es complementen amb unes sessions  grupals de formació en competències transversals i professionals. Ho explica la Tècnica de Programes de la Fundació Impulsa, Judith Sánchez: “Els joves que participen al Programa Innovadors gaudeixen d’un pla formatiu anual de la Fundació Impulsa més enfocat a l’orientació laboral, com són les sessions sobre mercat laboral, les píndoles sobre competències transversals o motivacionals, les formacions sobre autoconeixement a través d’eines de gestió emocional, entre d’altres. A més, també se’ls organitzen visites en empreses que puguin ser del seu interès i participen a la Jornada Impulsa Futur”. 

De cara el mes de maig es preveu una formació sobre l’entrevista de feina per poder fer una posterior sessió més pràctica a través d’una cita ràpida (speedating).