David Bassa serà el ponent aquest 17 d’abril a la xerrada divulgativa de la Fundació Impulsa la qual tractarà sobre l’ús de les pantalles, el gran repte intergeneracional. Aquesta xerrada es durà a terme en format online i és gratuïta i oberta a tothom

David Bassa, director del departament de documentals de TV3, parlarà sobre l’ús de les pantalles i com s’han de gestionar per a fer-ne un ús responsable i conscient. Un repte que posa a prova totes les generacions i alhora és essencial conèixer-ne els beneficis i els riscos.

La realitat d’avui és que les pantalles obren un nou món a l’abast de tothom, joves i adults. Les tauletes, els mòbils, els ordinadors, la televisió intel·ligent, les xarxes socials… infinitat de canals per connectar-se aquí i arreu del món. Com diu Bassa “Saber gestionar les pantalles és el gran repte intergeneracional, perquè al final, la principal responsabilitat és de les persones adultes, que en tenim tant interioritzat l’ús que no en som conscients. A més, quan parlem de mòbils hi ha un problema d’enfocament, perquè en realitat estem parlant de pantalles en general, i aquest canvi de mirada obre un debat molt més complex. Per això és important endreçar conceptes, explicar, debatre, i treballar l’esperit crític. Els adolescents – i els adults- han de saber que la xarxa és eterna i ingovernable pel que fa a la petjada digital, i que el contingut que hi fem circular és per a tota la vida”.

David Bassa és periodista i pare de l’Otger i el Berenguer, nens en l’etapa de l’adolescència. Va ser director dels serveis informatius de Televisió de Catalunya i actualment dirigeix el departament de documentals. Recentment ha publicat amb Marta Narberhaus ‘Pantalles. Que no et dominin! Guia pràctica per saber navegar entre pantalles’.

Donat que les places són limitades, cal inscriure’s prèviament clicant aquí. Un cop formalitzada la inscripció, el dia abans rebreu l’enllaç per connectar-vos a la plataforma Teams. Recomanem descarregar l’aplicació.

Llegeix l’entrevista que el diari ARA va fer-li a l’autor en relació al llibre.

Aquesta xerrada divulgativa és la vuitena que organitzem, havent comptat en edicions anteriors amb persones de renom com Jordi Bernabeu (“L’ús de les pantalles” de 2017), Jaume Funes (“Ajudar als adolescents a imaginar-se en el futur” de 2018), Fran Rojas (“Adolescents avui” al 2020), Juanjo Fernandez (“Acompanyar els adolescents per impulsar el seu camí” de 2021), Ferran Tort (“Escolta activa” al 2022) i Sònia Méndez (“Eines pràctiques per a facilitar la regulació emocional en l’adolescència” al 2023).